Nanotechnologie

Nanotechnologie

 

Nanotechnologie is een verzamelnaam. Nano komt van het Griekse woord ‘vavos’, wat dwerg betekent. Nano gaat namelijk over schaalniveau – het is de allerkleinste manipuleerbare schaal. Het verwijst naar toepassingen en technieken die werken op een schaal van 1 tot 100 nanometer. Wordt materie teruggebracht tot deze schaal, dan kunnen zich bijzondere eigenschappen voordoen. Op dat niveau zijn wetenschappers inmiddels in staat materialen te ontwerpen, te produceren en te manipuleren.

Wij gebruiken voor onze nano coatings en impregneer middelen de techniek om geselecteerde zand kristallen 1 miljoen keer te verkleinen. De zandkristallen worden op verbindingsniveau uit elkaar gehaald en krijgen specifieke hechtingseigenschappen mee, waardoor het onmogelijk wordt dat vocht en verontreiniging zich nog kan hechten aan het gecoate materiaal. De coating of impregneer laag is duurzaam en bewezen effectief.

Meestal worden er producten gebruikt, waar Teflon (van de anti-aanbaklaag), of ander olieachtige substanties in verwerkt zijn. Dit zijn geheel andere producten, die volgens ons weinig te maken hebben met het gebruik van Nano elementen die specifieke eigenschappen bieden aan een product.

De producten van Vavos Biologische Nanocoatings gebruikt nanotechnologie om zeer duurzame bescherming te bieden aan het materiaal wat gecoat wordt.