Dakpannen

 

Dakpannen Schoonmaken

 

De meest toegepaste vorm van dakbedekking op schuine daken in Nederland is door middel van dakpannen. De meest bekende en toegepaste dakpannen in Nederland is de zogenaamde sneldekker. Andere bekende dakpannen zijn de tuile du nord, de holle pan en de leipan.

Wanneer dakpannen echter goed worden onderhouden, kan de levensduur vele malen langer zijn. Vavos Service kan uw dakpannen dak, welke vervuild zijn met bijvoorbeeld algen, vogelpoep, (korst)mos of atmosferische vervuiling voor u reinigen. Dit kan problemen voorkomen zoals lekkage en vorstschade en bovendien ziet u pannendak er een stuk fraaier uit! Door inzet van eigen Spinhoogwerker hoeft het dak vaak niet te worden betreden, waardoor de kans op lekkage tot een minimum wordt beperkt. 

Het reinigen van de dakpannen zal over het algemeen met hoge druk of vuilvrees gebeuren. Echter zijn niet alle dakpannen geschikt om onder hoge druk te reinigen, afhankelijk van het type dakpan en de dakconstructie zal dit met gepaste schoonmaakwerkzaamheden worden uitgevoerd.

Door het reinigen van de dakpannen met een hogedrukspuit, kunnen andere delen van de woning uiteraard vuil worden. Delen van de woning welke door het reinigen van de dakpannen bevuilt worden zullen eveneens, indien mogelijk, met een hogedrukspuit worden afgespoten zodat de woning weer netjes en schoon wordt achtergelaten.

Wanneer uw dak er na het reinigen weer fris en schoon uitziet zijn de zichtbare mossen en algen verwijderd, echter blijven de kleine deeltjes (sporen) achter op uw dak. Door deze niet te verwijderen zullen mossen en algen binnen een mum van tijd weer op uw dak terugkomen. Hiervoor gebruiken wij anti mos- en algenmiddel, dit zal ook de overige kleine deeltjes grondig verwijderen.

Wij adviseren u om na het reinigen van uw dak, uw dakpannen eens in de 2 - 3  jaar te laten behandelen met een anti- alg en mos behandeling. Hiermee worden de aanzetten van schimmels en algen op tijd bestreden en houdt u uw dak langer schoon.

Impregneren na het schoonmaken

Als het dak volledig gereinigd en behandeld is met onder andere mos- en algenmiddel, is het vaak aan te bevelen uw dak ook te impregneren. De impregnatie zorgt ervoor dat het dak in de toekomst beschermd blijft tegen vuil en vocht. Wij werken met impregneer middelen op basis van de nieuwste technologieën (Nano). Wij adviseren u uiteraard graag of dit in uw situatie nodig is of niet.  

Wilt u weten wat het kost om uw pannendak te laten reinigen, vraag dan vrijblijvend een offerte aan.