Rietendaken

Rietendaken

Door het klimaat en luchtvervuiling ontstaat er op uw rietendak na verloop van tijd een groene laag van Mos en algen. Deze verontreiniging is zeer slecht voor uw rietendak en bovendien verliest uw huis zijn uitstraling en zijn waarde hierdoor. De groene laag van mos en alg op het rietendak zorgt ervoor dat het rietendak word afgesloten van lucht en licht waardoor het rietendak kan gaan rotten. Vavos Service kan voor u uw rietendak op verschillende manieren reinigen en onderhouden.

Rietendak reinigen

Voor mos en alg bestrijding op een rietendak gebruiken wij een dak reiniger op basis van natuurlijke ingrediënten. Deze dak reiniger is dan ook bij uitstek geschikt voor rieten daken. De dak reiniger heeft een zeer snelle aanvangswerking en tast het riet niet aan en heeft geen schadelijke nawerking op uw dak.

Rietendak preventief behandelen

Wanneer u preventief uw rietendak laat behandelen met een mos en algen doder, voorkomt u dat uw rietendak dicht slibt met mos en algen. Het is het beste om uw rietendak jaarlijks te laten behandelen met droog weer. 

Rietendak impregneren met nano coating

Mos en algen zijn een natuurlijk verschijnsel op rieten daken. Rieten daken die lange tijd of zelfs voortdurend nat blijven zijn gevoeliger voor de vorming van mos en algen. Algengroei en zeker wanneer algen een aaneengesloten slijm laag vormen, heeft een negatieve invloed op de levensduur van het dak.

Wanneer u een nieuw rieten dak heeft aangebracht of heeft laten aanbrengen kunt u het laten impregneren met onze speciale Nano coating voor rieten daken, dit kan de periode verlengen naar de onderhoudsbeurten van uw rietendak.

Het rietendak impregneren met Nano coating na een groot onderhoud, zal beoordeeld moeten worden of dit nog effect heeft. Het impregneren met onze speciale Nano coating voor rieten daken raden wij aan om niet op rietendaken ouder dan 2 jaar te gebruiken. Impregneren met Nano Coating kan het best wanneer het een aantal dagen droog is geweest en de temperatuur zich boven de 5 graden bevindt.

Heeft u interesse of u wilt meer informatie klik hier